Filtri

Fini filtri

Upotreba:

Fini filter smanjuje kontaktnu koroziju u cevovodnim sistemima, sprečava greške na ventilima protočnim grejačima itd. S filtracijom rđe, kamenca, čestica peska i ostalih nečistoća smanjuje se mogućnost zaprljanja cevovodnih sistema.

Iz higijenskih razloga potrebno je filter temeljno očistiti svakih 6 meseci. U slučaju prisutnosti veće količine nečistoće, čišćenje treba izvoditi češće.

Fini filter se sastoji iz:

 • filtrske posude od providne plastike, koja ima veliku otpornost na udarce, veliki čvrstoću i trajnu prozirnost;
 • plastične filtrske mrežice koja se može oprati;
 • polipropilenske glave s mesinganim priključcima i odzračnim vijkom.

Svi upotrebljeni materijali su neutralni pa je dozvoljena upotreba za filtriranje pijaće vode.

Detaljnije informacije:

PRIRUBNIČKI FINI FILTER

Upotreba:

Fini filter smanjuje kontaktnu koroziju u cevovodnim sistemima, sprečava greške na ventilima protočnim grejačima itd. Filtracijom rđe, kamenca, čestica peska i ostalih nečistoća smanjuje se mogućnost zaprljanja cevovodnih sistema.

Iz higijenskih razloga potrebno je filter detaljnio očistiti svakih 6 meseci. U slučaju prisustva veće količine nečistoće, čišćenje treba izvoditi češće.

Fini filter se sastoji iz:

 • metalnog kućišta sa filterskim uloškom od PP/VA, koji je otporan na kidanje i ima veliku površinu filtracije;
 • kontrolnog ventila, koji je ugrađen u glavu kućišta,
 • transparentne filterske kape, u kojoj se sakupljaju nečistoće.

FILTER S AKTIVNIM UGLJEM FAOK

Upotreba:

Aktivni ugalj se upotrebljava za pripremu više vrsta voda kao što su: pijaća, bunarska i tehnološka voda. Pogodan je zbog velike filterske površine. Filter s aktivnim ugljem se prvenstveno koristi za filtraciju nečistoća rastvorenih u vodi, kao što su razne supstance, agensi i boje kao i svi ostali organski sastojci. Filter s aktivnim ugljem se takođe upotrebljava i za odstranjivanje hlora i kalijum hipermangana. Filter s aktivnim ugljem je pogodan za predpripremu vode koja se koristi za tehnološke procese, kod kojih i najmanji delovi nečistoće štete upotrebljenom materijalu ili samom procesu.

Kada se cela površina filtera istroši i on izgubi kapacitet apsorbovanja, uložak filtera je potrebno zameniti. Filter s aktivnim ugljem može se upotrebiti za filtriranje pijaće vode ako su upotrebljeni odgovarajući materijali za pijaću vodu kao što su zaptivna kapica i kučište.

Opis

Filter s aktivnim ugljem se sastoji od kučišta s plastičnim filterom i ventila za ceđenje. Filterski element je cev sa aktivnim ugljem s filterom za dovod i ispust na polipropilenskom kučištu.

Detaljnije informacije:

AUTOMATSKI POVRATNO ISPIRAJUĆI FILTER PIF

Upotreba:

Fini filter smanjuje kontaktnu koroziju u cevovodnim sistemima i sprečava greške na ventilima, protočnim grejačima itd. Filtracijom rđe, kamenca, čestica peska i ostalih nečistoća smanjuje se mogućnost zaprljanja cevovodnih sistema. Postupak povratnog ispiranja omogućava neprekidno filtriranje vode što znači da se snabdevanje vodom kod povratnog ispiranja ne prekida. Radi higijenskih razloga potrebno je filter temeljno očistiti svakih 6 meseci.

Opis:

Povratno ispirajući filter s automatskim ispiranjem pored ostalih komponenti sadrži još i:

 • Vremenski vođeno ispiranje s mogućnošću podešavanja od 4 min do 3 meseca,
 • Potpuno automatski rad,
 • Mogućnost ručnog upravljanja
 • Mogućnost dogradnje diferencijalnih sklopki, daljinskog vođenja, telemonitoringa.

Svi upotrijebljeni materijali su neutralni, pa su dozvoljeni kod upotreba za filtriranje pijaće vode.

Detaljnije informacije:

POVRATNO ISPIRAJUĆI FILTER PIF

Upotreba:

Fini filter smanjuje kontaktnu koroziju u cevovodnim sistemima i sprečava greške na ventilima protočnim grejačima itd. Filtracijom rđe, kamenca, čestica peska i ostalih nečistoća smanjuje se mogućnost zaprljanja cevovodnih sistema. Postupak povratnog ispiranja omogućava neprekidno filtriranje vode što znači da snabdevanje vodom kod povratnog ispiranja ne biva prekinuto. Iz higijenskih razloga, filter je potrebno temeljno očistiti svakih 6 meseci.

Povratno ispirajući filter s ručnim ispiranjem sastoji se od:

 • mesinganog priključka;
 • plastičnog transparentnog kučišta izrađenog od kvalitetne plastike;
 • filterske mrežice od nerđajčeg čelika;
 • manometra
 • priključka vode za ispiranje.

Svi upotrijebljeni materijali su neutralni pa je dozvoljena upotreba za filtriranje pijaće vode.

SVEĆNI FILTER

Upotreba:

Svećni filter se upotrebljava za filtriranje u većim sistemima. Njegovim korišćenjem se postiže smanjenje kontaktne korozije u cevnim sistemima i sprečavaju smetnje pri radu ventila, protočnih grejača itd. Prihvatljivi su z upotrebu u rashladnim sistemima pr cirkulacionom filtriranju sistemske vode ili celog protoka.

Prilikom korišćenja svećnih filtera u sistemima pijaće i sanitarne vode, iz higijenskih razloga je potrebno svakih 6 meseci vršiti čišćenje. Ako postoji nečistoća u većoj količini, čišćenje treba vršiti ćešće.

Svećni filter se sastoji iz:

 • filterske posude i poklopca od konstruktivnog čelika, koji su iznutra i spolja zaštićeni odgovarajućim epoksidnim premazom;
 • više filterskih uložaka;
 • automatskg odzračnog ventila.

Detaljnije informacije:

PEŠČANI FILTER

Upotreba:

Upotrebljava se za filtriranje nečistoća i drugih čestica iz vode.

Prednosti pješčanog filtera su:

 • automatsko, vremensko nadziranje povratnog ispiranja,
 • visoka efikasnost čišćenja zahvaljujći kvarcnom pesku odgovarajuće granulacije;
 • jednostavna montaža.

Detaljnije informacije: